Announcements

Help Wizard

Step 1

NEXT STEP

GoogleTv playing songs, but no sound comes out

GoogleTv playing songs, but no sound comes out

 

Plan

Premium

Country

Por

Device

Sony Bravia XR 2012

Operating System

Android 10

 

My Question

The application works correctly and it seems that it is playing songs, but no sound comes out. After 10 seconds, it skips to the next song, it looks like it's playing songs, but no sound comes out again. I already uninstalled and installed the application, I made all possible updates. I removed and added the TV to my account and everything is still the same!! what can I do to get back to listening to music directly on tv with the Spotify app?

Reply
13 Replies

Hey @pAlves76,

 

Thanks for posting in the Community.

 

Are you using Connect to control the playback on the TV from another device? Does this happen on a different device?

 

What happens when you try using a different Spotify account on the TV?

 

Keep us posted,

 

Cheers!

DianModerator
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate an answer, maybe give it a Like.

Are you using Connect to control the playback on the TV from another device? Does this happen on a different device?

I tried both ways and the result is the same. Whether using the application on the phone and choosing the TV with sound output, or using the application directly on the television!

 

What happens when you try using a different Spotify account on the TV?

I only have one account available to use, I can't test with another account.

Hey @pAlves76,

 

Thanks for the reply.

 

It's important to find out if this issue is related to your account. Could you try creating a new one for testing purposes or use an account of a friend?

 

Keep us posted,

 

Cheers!

DianModerator
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate an answer, maybe give it a Like.

The problem is already identified, it was a problem with the router of the internet provider. It has been replaced and the problem with Spotify on TV is gone.

Hey @pAlves76,
 

Thank you for keeping in contact. 


We're glad to know that everything is working fine now. We appreciate the time you took following the process and sharing what works for you. 

 

In case you need anything else, remember that we're just a post away.

 

Cheers!

OscarDCModerator
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate an answer, maybe give it a Like.
Are you new to the Community? Take a moment to introduce yourself!

I'm having this issue as well buy don't think it's a router problem.  Just started happening 

Same, was just looking forward to listening to music, but I can’t, whether I’m selecting it from the TV or casting from my Spotify app on my phone. Already tried uninstalling & reinstalling, but still 10 seconds of mute per song. 

Sony Bravia A80J in case it matters. 

Hey @TylerJ0916 & @N48837385782,

 

Thanks for joining the thread!

What I'd first suggest in this situation is doing a power cycle of both the TV and the router:

  1. Unplug the router from the power supply.
  2. Unplug the TV.
  3. Wait about a minute and then plug the router back into the power supply.
  4. Wait until it starts transmitting a signal and plug in the TV.
  5. Test the app behaviour & let us know how it goes 🙂

We'll be on the lookout for your replies!

VasilModerator
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate an answer, maybe give it a Like.
Are you new to the Community? Take a moment to introduce yourself!

Hi Vasil, thanks for your guidance. I followed your instructions and the problem appears to be solved. 

To confirm this was not a fluke, at least for my case, I tried playing from the Spotify app again before power cycling both the TV and router, and I was still having the issue. Only after unplugging the TV, restarting the router, and plugging the TV back in did the issue resolve. 

@TylerJ0916 hopefully you have the same luck. 

Hi, thanks for return. Actually, I already have done this routine, but
didn't work. When I passed Spotify through Chromecast to TV, back to work
perfectly even not using Chormecast.

Seems using Chromecast unlocked the app from bug.

Thanks for attention

Hey there folks,

 

@N48837385782 Thank you for your reply and confirmation.


We're glad to hear that your problem has been solved.

 

@Paulipro this indeed is odd. Could you please try to reinstall the Spotify app on the affected device to see if you'll still experience this? Reinstalling the application will get you the latest app version with all necessary updates and fixes and will remove any corrupted files from previous installations that could be interfering with the app's performance.

 

If that doesn't do the trick, you might be experiencing this issue which our tech team is currently investigating. As soon as we have any news we'll keep everyone posted there, so feel free to Subscribe to the thread from the three dots menu to stay tuned.

 

Hope this helps. Let us know how it goes. 

LyubkaModerator
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate an answer, maybe give it a Like.

Do you know what the problem with the router was? Id much rather change a router setting than buy a new one.

Suggested posts