Broken song with white noise

Reply

Broken song with white noise

blinedale
Regular

Hey guys,

 

I was just listening to the latest album by GoldFish and found that one of the songs has a few seconds of static in it. 2:25-2:31 is just super loud white noise to me.

 

See: spotify:track:1QURiwXzjKLPnarsTWWoVE

 

I'm on the Linux client using Ubuntu 16.04 LTS.

 

Otherwise, keep up the good work!

 

 

14 Replies

Hubo
Rock Star 16
Rock Star 16

Hey @blinedale! Thanks for your report!

That's not cool! I'm not able to hear this on my end. Let's get to the bottom of this. Could you try to reinstall Spotify? That should help here.

 

Thanks, have an awesome day!

 
HuboRock Star 16
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate my answer, maybe give me a Like.
Note: I'm not a Spotify employee.

blinedale
Regular
I've reinstalled the client and cleared the local cache. Problem still
remains.

I also tried it on my phone, where I have never ever listened to this song
before since I just discovered it (so we know it's not a cache problem).
Getting the issue there too.

Would be lovely if you could look into this.

Alfredo
Roadie

Hey @blinedale, thanks for all the details!

 

Do you happen to have this song saved as local files on your devices? Also, is it happening regardless of the internet connection? It'd be great if you can use a different WiFi network to test it out.

 

Keep us posted.



“Music acts like a magic key, to which the most tightly closed heart opens.”
― Maria Augusta von Trapp

charliepansing
Newbie

try to restart your device 🙂

Alfredo
Roadie

Thanks for the suggestion @charliepansing! 🙂

 

@blinedale Were you able to try these out? 

 

Let us know if there's any updates.

 

We'll be right here waiting.



“Music acts like a magic key, to which the most tightly closed heart opens.”
― Maria Augusta von Trapp

blinedale
Regular
Hey @Alfredo.

No, I do not have this song saved locally anywhere.

Yes, it happens regardless of internet connection.

By now, I've tried this song on 4 different devices; Linux at work, Linux
at home, Windows 10 at home, Android phone. I've tried different wireless
networks as well as 4G where possible. I've restarted devices and cleared
the Spotify cache between attempts.

The issue happens every single time I listen to this song, always in the
exact time slot mentioned in my first post.

I think it's safe to say that this issue is on the server-side. I'd suggest
you guys look at the source file and upload a new one. I'm in Germany, in
case this matters.

Keep me posted!

Alfredo
Roadie

Thanks for the update!

 

Are you able to use a different Spotify account, like a family or friend's account, to see if the same thing happens?

 

Keep us posted.



“Music acts like a magic key, to which the most tightly closed heart opens.”
― Maria Augusta von Trapp

blinedale
Regular
I tried it on my wife's phone on her Spotify account. She also never
listened to this song before.

I experienced the same issue there. Could you look into the source file for
Germany yet?

SergioDavid
Roadie

Thanks for getting back to us.

 

I just gave it a listen and there wasn't any white noise in the time slot you mentioned. Could you send over a video of this happening? We'd also like to know the exact steps you're taking to recreate this.

 

We'll take a closer look once you send this over.

blinedale
Regular
Here's a video: https://youtu.be/UJHdMj-yNls

Let me know how it goes.

Hubo
Rock Star 16
Rock Star 16

Hey @blinedale! Thanks for letting me know!

 

That definitely doesn't sound good! I would love to get to the bottom of this. Could you ask a friend or family member to listen to this song on their account on their device on their network? Let me know if that didn't help!

Have an awesome day!

 
HuboRock Star 16
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate my answer, maybe give me a Like.
Note: I'm not a Spotify employee.

blinedale
Regular
Hi again.

Had friends in Sweden try the song. It works fine for them regardless of
high or normal streaming quality.

So in conclusion: every machine and device and user account and network/4G
and streaming quality that I've tried in Germany has the issue. My friends
in Sweden do not have it.

Now PLEASE send this to next level support. The issue is obviously in the
German source file.

I'm not doing more tests for you. Please fix it.

SergioDavid
Roadie

Hey again @blinedale.

 

I tried this out while logged into an account with it's country setting set to Germany. The issue occured just as you described.

 

We went ahead and passed it on to the right team.

 

Hope it gets fixed soon!

zoesalvucci
Casual Listener

Hi, I'm having this same problem. I'm in Ireland having the problem, and a friend in Malaysia listened to the song and found the same issue.

 

https://open.spotify.com/track/2NpCHOirD0ZMnbhuLZvzve?si=6d2lC1lWSlGyCzxY4E8koQ

 

It's white noise until 1:53, then silent until 2:14. The file on TuneCore is normal. How can I fix this?

SUGGESTED POSTS