Announcements

Autoplay not working

Status: Fixed

Hey folks,

 

We're receiving reports that Autoplay isn't working.

 

If you’re experiencing this issue, make sure to add your +VOTE and follow the instructions in the Status Update below.

 

We'll be keeping everyone up to speed here, so make sure to Subscribe to this thread. 

 

Thanks! 

 

 

Hey folks,

 

Thanks for your patience while we looked into this issue.

 

We’re happy to say that this should now be fixed for everyone! Just make sure your app is updated to the latest version.

 

If you're still having trouble, make sure to post a new thread in the relevant help board here.

 

Thanks!

Comments
majorcucumbers

Autoplay is not working on iPhone. I tried a clean reinstall and still nothing. 

Pablo61

Plan

Premium

Country

Mexico 

Device

Iphone 8 plus

Operating System

Apple

 

My Question or Issue

Autoplay isn't working. I have tried enabling and disabling, clearing cache and data, uninstalling and reinstalling and it still isn't working

shukudai

My just-found workaround is you play a song from the search like normal, then go to settings/playback and toggle autoplay off then on (of course while the song is still playing back).  Your autoplay should come back to function now.

 

The problem is you may need to do this intermittently, but at least it takes much less steps.

steveos69

Autoplay is not working on my iPhone.

You can force it to work by toggling on and off the option, but you have to do this each and every time.

It's very frustrating.

The default setting is always "Repeat"

Every time I play a new song it just repeats it by default.

steveos69

Is there any update on this?

I have the very latest Spotify app as of April 2022.

If I ever select a song to play... it defaults to "repeat" every time.

If I want Autoplay, it has to be manually toggled off and on every time.

 

carlito143

Plan

Premium

Country

South Africa

Device

Iphone SE MkI

Operating System

IOS15.5

Issue

Tried a clean reinstall and other suggested methods, autoplay not working.