Windows Phone 8.1 mobile streaming not working

Reply

Windows Phone 8.1 mobile streaming not working

hirtegirte
Music Fan

Hello,

 

I am a premium account owner using a Nokia Lumia 830 on Windows Phone 8.1. I even did a reset of my smartphone to make sure the problem isnt coming from somewhere else. Reinstalling the app did also not work of course. Also worth noting is I am using the Telekom Contract where it doesnt charge your data volume when you use spotify on mobile internet.

 

The Problem is as following:

 

On WiFi everything is working fine. But when I am on 3G/4G what happens is, the song starts playing and stops after 2-5 seconds and I see "loading" in spotify. When I try to start the song again the same happens. Sometimes it works after like 10-20 trys or if I change some settings, restart 3G/4G, but I havent found a working solution - it all seems so random.

 

When I start the music on wifi and then leave the house - it seems to be able to keep playing - its really really strange.

 

Oh and btw the issue is not a bad connection or something like that, I have the problem with 100Mbit LTE available. Also on my Android Smartphone everything is working perfectly with the same SIM card

 

I beg you look into this. Because I am a heavy spotify user and really cant use it anymore now...

 

 

2 Replies

Re: Windows Phone 8.1 mobile streaming not working

hirtegirte
Music Fan

btw I use the german version.

 

Just found out it doesnt say "loading" but "resuming" in the english version

 

oh and this is a bump!

Re: Windows Phone 8.1 mobile streaming not working

hirtegirte
Music Fan

Another huge problem:

 

Spotify on WP creates WAY more traffic than on android. as mentioned above the streaming of the songs itself isnt coming off my data plan with t-mobile, but the loading of playlists etc is. And every time I read "resuming" it seems to produce some kind of traffic (that imho has been loaded before already - i always wonder what its trying to download).

 

This is also a huge problem for me. On Android i had no problems getting through the month with my data plan, now the datavolume is gone after just 10 days!

SUGGESTED POSTS