Help Wizard

Step 1

NEXT STEP

FAQs

Please see below the most popular frequently asked questions.

Loading article...

Loading faqs...

VIEW ALL

Ongoing Issues

Please see below the current ongoing issues which are under investigation.

Loading issue...

Loading ongoing issues...

VIEW ALL

Podcasts won't play

Podcasts won't play

dhalltoyo

Plan

Premium

Country

Philippines

Device

Huawei YII6

Operating System

(Android Oreo

 

My Question or Issue

  1. Podcasts won't play but it worked fine two days ago. Keep getting "Something went wrong" error message when I try to open any podcast. Music works fine. Reinstalled the app but problem remains.
Reply
10 Replies

dhalltoyo

Podcasts won't play but it worked fine two days ago. Keep getting "Something went wrong" error message when I try to open any podcast. Music works fine. Reinstalled the app but problem remains.

Alyssie

I had the same issue as you!(I also posted my concerns but no one's written back yet) oddly enough, my podcasts also stopped working around the same time as yours. I wonder if there was a new update or something that messed it up

dhalltoyo
Probably.

I read your post before I sent my inquiry.

And yes, no one has answered me either.

Hope they can come up with a solution.

I really don't want to lose all of my saved songs.

Thanks for your reply.

Mario

Hey @dhalltoyo,

 

Thanks for reaching out about this here in the Community.

 

Along the lines of what we're trying with @Alyssie, would you mind checking if there's any available software updates for your Huawei? It's good to check and double-check since the latest version of Spotify should be running smoothly if your device's operating system is also up-to-date.

 

If you perform any updates, it'd also be good to make sure you’re allowing the app to run in the background and disabled any task-killer, cache-cleaning or battery-saver apps as well as to restart your device before logging in again.

 

Let us know how this goes. We're looking forward to your update and we're here if you need help with anything else as well!

Mario Moderator
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate an answer, maybe give it a Like.
Are you new to the Community? Take a moment to introduce yourself!

dhalltoyo
Thanks for the reply. I had already done all that you suggested.

Looking back, this problem occurred after the latest Spotify update.

Mario

Hey @dhalltoyo,

 

Thanks for keeping us in the loop. 

 

We've created an Ongoing Issue about this and it'd be great if you'd take a look at it by clicking here.

 

If you already tried following the steps in the Status Update, it’d be great if you’d add your vote (by clicking +VOTE) and subscribe to stay up-to-date with how this develops.

 

Let us know if there's anything else we can help with in the meantime!

Mario Moderator
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate an answer, maybe give it a Like.
Are you new to the Community? Take a moment to introduce yourself!

fishyay

I have a similar situation, whenever I want to listen to specific podcasts (reply all or supernatural) and try to listen to the podcast on my Google home mini, it will take a few minutes before being able to play, and when it does play, it cuts every other second (despite having a good connection!!!) Other podcasts don't have this problem, but the ones I've mentioned do this constantly. I don't know what to do, I tried to redownload Spotify, but the problem persists. 

 

Rascalin

I am having a similar problem now. Podcasts will play in the app, but with no sound. Music works fine. Confirmed I updated to the latest version, uninstalled and reinstalled the app, but no change. Podcasts work fine in browser, it's just in the app that they play with no sound.

Ver

Hey there @fishyay and @Rascalin,

 

Thanks for reaching out to us. Don't worry. Help is here 🙂

 

To the troubleshooting steps you've tried so far, we'd like to add a few more. Can you also restart the device? Then you can log out and log back in again. If that doesn't help, we'd suggest to give these steps a go and clean the cache. 

 

@fishyay Does this issue occur when you play podcasts without the Google Home Mini? If you use Connect and the same WiFi network, we'd suggest to also try restarting the router.

 

@Rascalin It's a good idea to try with another account. That way we can check if it's an account-related issue.

 

Keep us posted! We'll be here if you have any questions.

 

 

 

Ver Moderator
Help others find this answer and click "Accept as Solution".
If you appreciate an answer, maybe give it a Like.
Are you new to the Community? Take a moment to introduce yourself!

jamesandreson21

Hi,

As a first step, we recommend logging out and back into your Spotify account to make sure you refresh the app. If this doesn't do the trick, try a clean reinstall to get the latest app version with all necessary updates.

Thanks and Best Regards:

Corporate Podcast Production

Suggested posts